26 weken zwanger

Je bent 26 weken zwanger

 

Gewicht: 720 gram
Lengte: 33 cm

Over je baby

Je baby kon overleven bij een vroeggeboorte van 24 weken. Nu is je baby “af” en heeft het nog meer overlevingskansen moest de baby nu geboren worden. Je kindje heeft nog weinig weerstand en is klein en teer. Het beste is natuurlijk dat je baby veilig in je buikje blijft voor 9 maanden. Daar ontwikkeld je kindje zich het beste en krijgt het ook de juiste voedingsstoffen binnen via de navelstreng.
Rond deze tijd gaan de neusgaten van je baby open en de bloedvaten in de longen ontwikkelen zich ook verder.


 

Over jouw

In deze tijd hebben vele zwangere vrouwen last van ‘harde buiken’. Je buik verstrakt dan helemaal en lijkt wel zo hard als een bal. Het voelt aan als een wee maar het doet minder pijn. Het gevolg van een harde buik is dat je baarmoeder samentrekt. Als je last hebt van een harde buik is dat een signaal van je lichaam om het even wat rustiger aan te gaan doen. Neem even rust. Ook is het een goed idee om je buik wat meer ondersteuning te geven door bijvoorbeeld een doek om je buik te binden. Kijk hier eens voor meer informatie.

Als je last hebt van opvliegingen in deze tijd dan is dat normaal. Je lichaamstemperatuur kan tijdens deze tijd van de zwangerschap iets hoger zijn dan normaal. Zorg dat je voldoende vocht binnen krijgt, en draag makkelijk en luchtige kleding om dit ongemak een beetje te verlichten.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>