13 weken zwanger

Gewicht: 30 gram
Lengte: 7.5 cm

Over je baby

Je babytje is nu 8 weken groot en langzaamherhand komen er tandjes in de mond van je baby. Het hoofdje beweegt nu moeiteloos in alle richtingen.
Het lichaam groeit in verhouding harder dan het hoofdje. Ook de foetus begint al aardig in vorm toe te nemen.
Je kindje heeft nu ook al eigen vingerafdrukken. En als het een meisje is krijgt ze rond deze tijd ook al haar eierstokken met c.a. 2 miljoen eitjes! Dit aantal zal wel afnemen. Bij de geboorte zijn er nog 1 miljoen eitjes over en rond haar 17e verjaardag is dit aantal gedaald naar ongeveer 200.000 eitjes.
 

 

Over jouw

Er is nu zichtbaar een buikje aanwezig dus je zwangerschap verbergen (als je dit nog van plan was) wordt nu steeds moeilijker!
Je gaat nu het 2e trimester van je zwangerschap in. Goed nieuws want op dit stadium is de kans op een miskraam erg gedaald en de zwangerschapsverschijnselen zoals (ochtend)misselijkheid en humeurwisselingen door zwangerschapshormonen zijn nu bijna verdwenen.

Rond deze tijd is het een goed idee om eens lekker te shoppen voor zwangerschapskleren. Goede positiekleding maakt het allerdaagse leven voor een zwangere vrouw een stuk aangenamer.
Verwen je zelf en je lichaam ook eens goed met lekker verzorgingsproducten. Je verdient het!
Neem eens een lekker warm bad met ontspannende olie en een goed boek.