21 weken zwanger

Gewicht: 320 gram
Lengte: 27 cm

Over je baby

Na de mijlpaal van 20 weken heeft je baby zich voor het grootste deel ontwikkeld. In de komende weken zal je baby verder groeien en zal de hartslag van je baby krachtiger worden.

Over jouw

Het kan zijn dat je vanaf deze week wat sneller buiten adem raakt. Je baarmoeder wordt steeds maar groter en begint ook op je borst te drukken. Ook moet je hart 2 liter meer bloed door je lichaam pompen dan normaal en dat kost veel energie. Ook worden je spieren wat slapper in voorbereiding op je bevalling.
Je zult ook steeds meer commentaar krijgen over je groeiende buik die voor de buitenwereld steeds meer zichtbaar wordt.
Je baarmoeder is nu ongeveer 24cm groot.
Ook zul je ook echt merkbaar in gewicht toe gaan nemen door de groei van je baarmoeder. Op dit stadium van je zwangerschap ben je 6 to 8 kilo aangekomen door je baarmoeder.

Het kan zijn dat je nog steeds last hebt van emotionele buien. Deze komen voort door de voortdurende hormonale veranderingen in je lichaam.
Als je partner hier moeite mee heeft moet je hem maar uitleggen dat dit alles te maken heeft met de zwangerschap. Je partner mag hier best wat begrip voor opbrengen. Zwanger zijn is niet niks. Het kan af en toe best zwaar zijn. En je kunt af en toe wel wat extra knuffeltjes gebruiken van je partner!