Dieetschema na zwangerschap

Dieetschema na zwangerschap – Negen maanden lang ben je langzaam maar zeker steeds zwaarder geworden zonder dat je er iets voor moest doen. En nu is je baby er en die extra pondjes willen nog niet er af. Hoe verder? Hoe pas je een nieuw voedings- en fitnessplan in je druk leventje? Benieuwd? Lees dan verder.

Neem de tijd om te ontzwangeren

Je bent nu mama en hebt minder tijd voor jezelf. Al die leuke dingen die je eerder deed kan je nog steeds doen, maar nu in mindere mate. Een baby verandert tenslotte je hele leven en in vele gevallen ook je lichaam. Negen maandenlang ben je dikker en dikker geworden, omdat er een prachtig leventje in je groeide. En nu je je baby in je armen kan houden wil je graag je oud figuur terug. Dit kan met een goede combinatie aan gezonde voeding en beweging. Kies na je zwangerschap niet voor een snelle crashdieet. Deze voedingsplannen zijn niet gezond, en vooral na je zwangerschap kan zo een voedingsplan heel gevaarlijk zijn. Geef je lichaam de kans om te ontzwangeren. Het beste kan je voor een voedingsplan kiezen waarbij je rustig afslankt met behulp van gezonde maaltijden. Je hebt je zwangerschapsgewicht toch ook niet binnen enkele weken bijgekregen. Dus zal het ook even duren voordat je weer op je oude gewicht bent.

Geef je lichaam de kans om zich te herstellen. Vergeet daarbij niet om ook voeding te kiezen dat rijk is aan de essentiële vitaminen en mineralen.

Welk dieet is dan geschikt voor na een zwangerschap?

Er zijn verschillende diëten op de markt die je kan uitproberen. Elk dieet is anders en zo zijn er ook minder gezonde opties op de markt. Daarom is het raadzaam om eerst je arts te raadplegen voor je aan een nieuw dieet begint.

Passen en meten

Het beste kan je een dieet kiezen dat makkelijk binnen je nieuwe leefschema past. Hou daarbij rekening met hoeveel vrije tijd je nu hebt. Vooral in het begin kan het heel vermoeiend zijn om tijd voor jezelf vrij te houden. Een makkelijk te volgen dieet waarbij je genoeg mag eten is daarom aan te raden. Vul je koelkast en keukenkasten met gezonde snacks, zodat je gezonde keuzes maakt wanneer je trek hebt. Neem de tijd om aan het begin van elke week all je maaltijden op papier te zetten. Haal vervolgens alle benodigdheden in huis. Nu je mama bent zal je veel efficiënter om moeten gaan met je tijd. Maak je maaltijden van te voren klaar, zo win je tijd.

Maaltijdvervangers kunnen ook een goede uitkomst bieden in dit geval. Ze zijn snel klaargemaakt en meestal ook gezond. Indien je nog borstvoeding geeft is het raadzaam om te informeren naar de veiligheid van deze vervangers.

Raadpleeg je huisarts. Haast het niet. Het heeft 9 maanden geduurd om in gewicht toe te nemen dus neem je tijd.