Gezonde zwangerschap >> 10 tips

Gezonde zwangerschap – Tips voor een gezonde zwangerschap

Als je zwanger bent kun je je het beste houden aan onderstaande tips en voorzorgsmaatregelen

  1. Eet goed en verstandig tijdens je zwangerschap. Ga zeker niet proberen af te vallen! Een gezonde voeding is zeer belangrijk tijdens de zwangerschap. Lees hier meer over gezonde voeding tijdens de zwangerschap.
  2. Ga tijdig naar bed. Een goede nachtrust is belangrijk tijdens de zwangerschap.
  3. Probeer zo weinig mogelijk gebruik te maken van medicijnen en geneesmiddelen. Als je het toch doet lees dan altijd eerst de blijsluiter of het medicijn/geneesmiddelen geschikt is voor gebruik tijdens de zwangerschap. Bij twijfel raadpleeg dan je huisarts of verloskundige.
  4. Ga niet roken tijdens je zwangerschap. Roken brengt veel risico’s met zich mee.
  5. Vermijd straling (magnetron, röntgenfoto’s, etc.). Als zwangere vrouwen aan gevaarlijke straling blootgesteld zijn, kan dat ook voor het ongeboren kind riskant zijn.
  6. Probeer chemicalieën te vermeiden tijdens de zwangerschap. Als dit een probleem is i.v.m. je werk, raadpleeg dan je huisarts of verloskundige.
  7. Probeer koffie te vermeiden. Veel koffie verhoogt bovendien de kans op een miskraam en is ook later in de zwangerschap schadelijk voor de ongeboren baby. Meer dan acht koppen koffie (600 milligram cafeïne) per dag verhoogt de kans op een doodgeboorte.
  8. Drink weinig of liever geen helemaal geen alcohol tijdens de zwangerschap. Te veel alcohol kan een miskraam of groeiproblemen van het kindje opleveren.
  9. Sporten en bewegen is gezond! ook tijdens de zwangerschap.
  10. Vermijd zieke mensen, speciaal mensen die hoesten. Om risico’s tijdens je zwangerschap te voorkomen geef tijdens je mensen liever een hand dan een zoen. Was je handen ook wat vaker. Je kunt zomaar een infectie oplopen die je niet wilt hebben tijdens je zwangerschapsperiode.