Relaxtips Zwangerschap >> 7 beste relaxtips tijdens de zwangerschap

Relaxtips Zwangerschap – Op deze pagina vind je een aantal relaxtips om even lekker bij te komen tijdens je zwangerschap:

Zwemmen
Het is een goed idee om een paar keer per week een uurtje te zwemmen. Je bent dan even gewichtloos en dat is een prettig gevoel.
Gebruik dan een zwemplankje ter ondersteuning voor je armen en zwem dan rustig met je benen.

Elke dag een rustmoment
Probeer per dag minimaal een uurtje voor jezelf te nemen. Ga dan even rustig lezen of slapen. Rust is erg belangrijk tijdens je zwangerschaps periode.

Bed omhoog
Als je je voeteneind van je bed iets verhoogd (met een kussen) dan heb je veel minder last van kramp.
Heb je last van brandend maagzuur, doe dan het hoofdeind van je bed iets omhoog (kussen of deken onder je matras). Het brandend maagzuur komt dan niet meer zo hoog als je op je bed ligt.

Kramp in de kuiten
Wanneer je veel last hebt van kramp in (bijv.) je kuiten, neem dan producten waar magnesium in zit. In bananen zit magnesium dus die kun je hiervoor goed eten. Ook wil het strekken van kuitspieren wel eens goed helpen.

Warm bad voor het slapen gaan
Als je last hebt van slecht slapen, kramp in je benen, vermoeidheid/vermoeide voeten is het een goed idee om voor het slapen een warm bad te nemen. Hierdoor zul je beter slapen.

Heerlijk relaxen
Met vermoeide benen in een heerlijk badje gaan zitten met wat olie. Het liefst geurende. Om dat heerlijke gevoel te ervaren: kussentje in de rug en even een half uurtje relaxen. Dat is mijn tip voor een heerlijke zwangerschap. Na drie kinderen vind ik dat echt het beste wat ik in men zwangerschap heb gedaan om even die vermoeide benen te laten ontspannen.

Gebruik van een voedingskussen
Dit kussen kun je gebruiken vanaf het moment dat je zwangere buik zo groot geworden is dat deze je in de weg zit bij het slapen.
Je kunt het namelijk zo naast je neer leggen dat je er met je bovenste been op kunt rusten als je op je zij ligt.
Zodoende kun je je benen en je buik voldoende rust geven (waardoor jij ook weer heerlijk slaapt!).
Na de bevalling kun je het kussen gebruiken om zelf op te zitten (bijvoorbeeld bij pijnlijke hechtingen) en om je kindje te voeden.
En vanaf dat je kindje een maand of zes is en om kan rollen kun je het kussen gebruiken in het bedje of de box om je kindje extra lekker te laten slapen (het kindje voelt zich veilig in het kussen en kan niet omrollen). Een superkoop dus waar je heel lang plezier van hebt.